Hälsohets – den trendigaste idéen

Det diskuteras häftigt huruvida vi förvaltar vår hälsa och hur viktig den är. Trots den enorma trenden, böcker och produkter som släpps från kändisar till höger och vänster, blir vi ändå inte friskare och sundare.
Senast igår hörde jag en intervju på P3 om hur barnen i Sverige mår mer och mer sämre psykiskt, Göran Hägglund frågar sig ”Hur kan man må så dåligt i ett land som har det så bra?”.

På DN har man en artikelserie om hur träning och jobb stressar människan, att vi inte alls mår bra av hetsen. Men vi mådde ju inte bättre innan hetsen kom, eller? Man kallar det hälsohets och beskriver hur medarbetare får problem i och med att chefen är så träningsfokuserad. Att man inte trivs på jobbet och hur vissa fått sparken för att inte hänga med i trenden.

Jag har tagit del av träningstrenden och ser det som något positivt, men det viktigaste är att jag har gjort det för min skull.
Hur har jag nu gjort detta? Jo, genom jobba med en personlig tränare. Camp Taji obstacle course
Det var ju inget nytt tänker ni, men håll i hästarna en liten stund till.
Min personliga tränare består av en, så kallad, accelerometer och en onlineservices. Jag har därför inga fasta tider på gymmet eller träffar en person regelbundet. Istället är min träning implementerad i min vardag, vi tittar på steg, trappor, antal timmar stillasittande och utöver det så tränar jag antingen hemma eller på gym. Jag har fått individanpassad program som ska funka för just mig, och det gör det.

Som om inte det här vore nog så är jag en född tävlingsmänniska. Därför passar det här mig extra bra, varje vecka ska jag nämligen samla ihop 700 poäng. Poängen räknas efter antal steg, trappor, stillasittande timmar och dagliga uppdrag.  Så jag har daglig kontakt med min pt-online med nya uppdrag och avstämning, samtidigt som jag via deras hemsida kan stämma av hur jag ligger till. Det här har gjort att jag veta vart jag är nu, därför blir det mycket enklare att sätta upp mina mål.
Skapar det stress? Nej, det skapar en medvetenhet hos mig. Så jag kan varmt rekommendera pt-online.

Summan av kardemumman, jag tycker att du precis som jag, ska använda fördelarna av denna trend och förbise hetsen. Gör det för din skull, ingen annan. Gör det för att DU vill må bra, för dina mål och ta hjälp av personer som kan hjälpa dig att nå målen. Det mår du bra av. Se det inte som ett sätt att bli bättre någon annan, lägg undan prestigen! Men bevisa för dig själv att du kan må bättre genom jobba mot dina mål.
Hälsohetsen är vår tids viktigaste idé.

 

Creative Commons LicenseThe U.S. Army via Compfight

 

Kommentera